Storitve
Tečaji
Pivovarski tečaji so namenjeni fizičnim osebam in skupine velike do 15 ljudi. Tečaj se od izobraževanja razlikuje po tem, da ima tečaj tudi praktično izvedbo, kjer bodo udeleženci bodisi zvarili pivo ali opravili senzorično degustacijo.
Manjše skupine
Praktična izvedba
Degustacija
Manjše skupine
Praktična izvedba
Degustacija
| Kaj se bom na tečaju naučil? | Zvariti domače pivo z ekstraktom. |
| Ali bomo na tečaju kuhali? | Da, z ekstraktom sladu in hmelja. |
|
Potrebujem za tečaj predhodne izkušnje? |
Ne, ne potrebuješ. |
| Bom kakšno pivo poizkusil na tečaju? | Seveda! Pivo zvarjeno z ekstraktom. |
| Ali se lahko prijavim s prijateljem/ico? | Seveda! |
| Cena tečaja | 25 € |
| Kaj se bom na tečaju naučil? | Zvariti domače pivo z BIAB metodo. |
| Ali bomo na tečaju kuhali? | Da, s pomočjo neobdelanih surovin. |
| Potrebujem za tečaj predhodne izkušnje? | Da, potrebuješ. Vsaj znanje iz varjenja piva z ekstraktom. |
| Bom kakšno pivo poizkusil na tečaju? | Seveda! Pivo zvarjeno z BIAB metodo. |
| Ali se lahko prijavim s prijateljem/ico? | Seveda! |
| Cena tečaja | 40 € |
| Kaj se bom na tečaju naučil? | Napisati svoj recept in razlikovati piva. |
| Ali bomo na tečaju kuhali? | Ne, ampak bomo degustirali različne stile piva. |
| Potrebujem za tečaj predhodne izkušnje? | Da, potrebuješ. Vsaj znanje iz varjenja z BIAB metodo. |
| Bom kakšno pivo poizkusil na tečaju? | Seveda! Različne stile piva (6). |
| Ali se lahko prijavim s prijateljem/ico? | Seveda! |
| Cena tečaja | 60 € |
Razvili smo programe tečajev pivovarstva, s katerimi aktivno spodbujamo zmanjšanje emisij med pivovarji. Poseben poudarek dajemo uporabi električnih grelcev kot ključnega koraka k okolju prijaznejšemu procesu proizvodnje piva. Poleg tega promoviramo uporabo odpornih tehnologij, ki spodbujajo električno mobilnost, ter vzpodbujamo uporabo obnovljivih virov energije. Naša predanost energetski učinkovitosti se odraža v vključitvi trajnostnih praks, ki vključujejo tudi ozaveščanje o trajnostni rabi tal. Skozi naše programe želimo pivovarjem omogočiti, da postanejo del pozitivnega premika proti trajnostni prihodnosti, s poudarkom na odgovorni in okolju prijazni praksi v pivovarski industriji.
Prvi tečaj: »Začetni pivovar«
Traja tri ure in je namenjen začetnikom in vsem, ki se zanimajo za pivovarstvo. Na začetniškem tečaju predstavimo varjenje piva na najlažji način – z ekstrakti. Prav tako podrobneje predstavimo sestavine, material, opremo, ter celoten proces pivovarstva, ki traja od sterilizacije in priprave opreme do polnjenja steklenic in degustiranja. Na samem tečaju tudi zvarimo pivo iz ekstrakta, da lahko tečajniki iz prve roke vidijo celoten proces. Za celotno opremo, material in skladiščenje poskrbi ZRPZ.
Drugi tečaj: »Napredni pivovar«
Tečaj je namenjen za vse tečajnike, ki so se udeležili tečaja »Začetni pivovar«. Na tečaju »Napredni pivovar« bomo varili z BIAB metodo (ang. Brewing in a Bag). Na ta tečaj so vabljeni predvsem tisti, ki so že vešči v pivovarstvu z ekstraktom. Tečaj traja tri ure na njem tečajniki prav tako zvarijo pivo. Udeleženci tečaja spoznajo celoten proces kuhanja z AG (ang. All–Grain) prav tako pa dobijo dodatno znanje o različnih vrstah piva ter kako morajo kuhati z različnimi vrstami piva. Stranka je prav tako vabljena na stekleničenje po vnaprej določenem terminu. V kolikor udeleženec tečaja želi bomo pivo prav tako skladiščili, do stekleničenja po tem pa ga bo stranka odpeljala domov. Za celotno opremo, material in skladiščenje poskrbi ZRPZ.
Tretji tečaj s senzorično degustacijo: »Izkušen pivovar«
Tretji tečaj, ki ga ponuja ZRPZ se imenuje »Izkušen pivovar«, kjer bomo sestavili pivovarski recept in imeli senzorično degustacijo pod vodstvom certificiranega degustatorja. Degustator ima opravljen tečaj Senzorično degustacijskega izobraževanja na Inštitutu za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije. Celoten tečaj traja tri ure in je namenjen za izkušene pivovarje. Skupaj s tečajniki bomo pregledali najpomembnejše aspekte, ki jih je potrebno upoštevati pri pisanju pivovarskega recepta in naredili simulacijo pisanja recepta. Za tem, bomo skupaj s tečajniki opravili senzorično degustacijo, kjer se bodo tečajniki naučili kako lahko ocenjujemo pivo in na kaj moramo biti pozorni pri okušanju novih piv., tečajniki bodo tako poizkusili najbolj znane in najpopularnejše vrste piva in jih s pomočjo degustacijskega lista umestili pod vrsto piva.
Tečaji 1 na 1
Pivovarska izkušnja je lahko izpopolnjena, ko se lahko naši sodelavci posvetijo le enemu tečajniku. Zato smo se odločili ponuditi tudi Tečaj 1 na 1, ki je namenjen predvsem posebnim trenutkom, bodisi kot darilo za rojstni dan, kot personalizirano pivovarsko izobraževanje ali kot usposabljanje za novega pivovarja. Tečajnik se nauči uporabljati nanopivovarski sistem za kuhanje piva, skuha pivo in opravi senzorično izobraževanje. Tečaj je seveda prilagodljiv in ga je možno spremeniti za vsakega tečajnika posebej, kar tudi pomeni, da je temu primerno različna cena. V kolikor vas zanima ta tečaj, nam pišite!
Zavod za raziskovanje pivovarske znanosti, ZRPZ
Dunajska cesta 204a, 1000 Ljubljana
Email: info@zrpz.si
Davčna številka: 57592179
Matična številka: 8715033000